Oletko aloittamassa rakennushanketta? Haluatko pohtia mahdollisuutta, jolla hankkeesi voidaan toteuttaa ekologisesti, terveyttä edistävästi ja kestävää kehitystä tukien? Ota yhteyttä ja arvioidaan mahdollisuuksia yhdessä!

Mika Koivisto
Puh: 040 8350 134
S-posti: mika.koivisto@honka.com

Honkarakenne Oyj
PL 31 (Lahdentie 870)
04401 Järvenpää (Tuusula)

Energiatehokkuus

Honka-hirsitalojen seinärakenteet täyttävät lämmöneristysmääräykset niin massiivipuurakenteisena, kerrosrakenteisena (Honka LowE™) kuin yhdistelmärakenteisenakin (Honka Fusion™). VTT:n tekemien tutkimusten mukaan energiatehokkaat, muovittomat kerrosrakenteiset ulkoseinät mahdollistavat jopa energiatehokkaan talon toteuttamisen, kun talo varustetaan vaatimusten mukaisella talotekniikalla.

Ilmatiiveydellä on keskeinen merkitys, kun rakennetaan energiatehokas, viihtyisä ja moderni hirsitalo.  Kosteustiiveys puolestaan varmistaa, etteivät seinärakenteet pääse missään vaiheessa vaurioitumaan. Honka-hirsitaloihin asennetaan jo tehtaalla kaksinkertainen tiivistysnauha, mikä takaa rakenteiden tiiveyden, vähentää pystytystyömaalla mahdollisesti tapahtuvia tiivistysvirheitä sekä nopeuttaa rakennuksen valmistumista.

Massiivihirrellä on luonnollinen kyky varastoida lämpöä ja luovuttaa sitä huoneilmaan tarpeen mukaan.  Massiivisen hirsirakenteen etuna kevytpuuseiniin verrattuna on ilmaisen aurinkoenergian hyödyntäminen kevät- ja syysaikaan, jolloin matalalta paistavan auringon lämpöenergia varastoituu hirsiseiniin.  Seinä luovuttaa lämmön hitaasti yöllä säästäen merkittävästi lämmityskustannuksissa.  Kesällä auringon paistaessa korkeammalta räystäät ja kuistien katokset suojaavat seiniä kuumenemiselta.  Hyvin suunnitellussa hirsitalossa kesäyön viileys varastoituu massiivihirsiseiniin, jotka ylläpitävät miellyttävää sisälämpötilaa myös kuumina päivinä. Osaavalla suunnittelulla, huippuluokan ikkunoilla ja ovilla sekä mallisuojatulla ja patentoidulla hirsitekniikalla toteutetaan tiivis ja lämmin, sisäilmaltaan miellyttävä ja energiaa säästävä hirsitalo.